Το σχολείο μας για ακόμη μια χρονιά γιόρτασε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Με χαρά και περηφάνια οι μαθητές έκαναν την παρέλασή τους και χόρεψαν με την περισσή λεβεντιά το χασάπικο «Να' τα ναι το 21» στον χώρο του σχολείου μας.

     

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας Ν. Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, τον Δήμο Δράμας και άλλους φορείς πραγματοποιούν το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας στις 4,5 και 6 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις που αφορούν το θέμα της σχολικής βίας, μέσα από το θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι του κάθε σχολείου, την ψηφιακή μοντελοποίηση και τη γραφική απεικόνιση μαθητικών συμπεριφορών, την προβολή ταινιών, την κριτική ανάλυση, την ανατροφοδότηση  και τον αναστοχασμό.

Το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων συμμετείχε σ’ αυτό το εξαιρετικό Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας με υλικό που απέστειλε για προβολή καλών πρακτικών ενάντια στη βία και το σχολικό εκφοβισμό!

Το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα με επιθυμία τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας μάθησης και ενός Forum 104 σχολείων από όλη την Ελλάδα, του οποίου κυρίαρχο σύνθημα είναι  «Από άκρη σε άκρη λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό». Η σχέση συνεργασίας μας δεν είναι απλά μια σχέση συμμετοχής, είναι σχέση αμφίδρομης ανατροφοδότησης,  ισότιμης ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, πρόληψης και αντιμετώπισης σοβαρών εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων.

 Στο Φεστιβάλ θα γίνει παρουσίαση των έργων των σχολείων σύμπραξης  Το συνολικό έργο των σχολείων θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα στο γήπεδο Κραχτίδη. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών/τριών μας, στο YouTube στο: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=share 

Το έργο που αποστείλαμε  δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή μας στη δράση «Μίλα τώρα» του χαμόγελου του παιδιού με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου σε μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε ως σχολείο να διδάξουμε στους μαθητές/τριές μας την  υιοθέτηση της ΚοινωνικήςΟικολογικής προσέγγισης, μιας ολιστικής προσέγγισης, που στοχεύει στην αλλαγή του κλίματος του σχολείου, ώστε να μην αναπαράγει τη βία. Είναι αναγκαίο να καλλιεργήσουμε  στους μαθητές/τριες μας τη συλλογική συνείδηση, την ενσυναίσθηση,  τη συνεργασία και την αλληλεγγύη  με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας & την αποτροπή οποιουδήποτε φαινομένου σχολικής βίας & εκφοβισμού εντός & εκτός του σχολικού χώρου.

Προσκαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας να παρακολουθήσουν την Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: « Από άκρη σε άκρη λέμε όχι στο Σχολικό Εκφοβισμό» την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 ώρα 18:00

Μπορείτε να την  παρακολουθήσετε, επίσης, στο YouTube στον  σύνδεσμο: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=shar

Εισηγήτρια: Κυπριτσή  Ειρήνη, Ψυχολόγος, MSc, PhD Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

 

σταμάτησε το Bullying

 

 

 

 

 Συμμετοχή στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων συμμετέχει στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που οργανώνει το Χαμόγελο του παιδιού ενάντια στη βία & στο σχολικό εκφοβισμό.

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και το "YouSmile" πραγματοποιεί την σχολική δράση "Μίλα Τώρα". Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

​Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7).

Η εκδήλωση περιστατικών βίας και εκφοβισμού αποτελούν πλέον ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλα τα σχολικά περιβάλλοντα. Οι επιπτώσεις του φαινομένου είναι ποικίλες, σοβαρές και μακροχρόνιες και αφορούν τόσο τα παιδιά που θυματοποιούνται, όσο και τα παιδιά θύτες.

Το Νηπιαγωγείο, δυστυχώς, δε μένει ανεπηρέαστο από συγκρούσεις και περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Γι αυτό κι εμείς ως σχολείο οργανώνουμε κάθε χρονιά μια σειρά δράσεων ευαισθητοποιώντας τους μικρούς μαθητές μας ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό .Ο σκοπός & ο στόχος μας είναι να κατανοήσουν τα παιδιά απ’ το Νηπιαγωγείο ότι ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός σε καμία περίπτωση, Χτίζοντας σχέσεις αλληλοκατανόησης, αλληλεγγύης, συνεργασίας, φιλίας μεταξύ των μαθητών/τριών μας δημιουργούμε το κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον στο οποίο δε μπορεί ν’ αναπτυχθούν φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Δείτε εδώ την συμμετοχή του Νηπιαγωγείου!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας για το εξαιρετικό αυτό έργο!!!

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024                                                                            

 

       

Σήμερα 7-2-2024 κόψαμε τη βασιλόπιτα στο νηπιαγωγείο μας. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του σχολείου, όπου μοιράστηκε η βασιλόπιτα, προσφορά των γονέων και κηδεμόνων. Οι τυχερές της χρονιάς είναι η Μαρίνα και η Βίβιαν. Οι γονείς μοίρασαν σε όλους τους μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας δωράκια. Ευχόμ Ευχαριστούμε πολύ το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την εξαιρετική συνεργασία τους μαζί μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική   χρονιά με υγεία!