ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μια μεγάλη τιμή για το Νηπιαγωγείο μας ήταν η πρόσκληση από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων κ. Ευανθία Κοτρώτσιου να συμμετέχουμε στην Ημερίδα με θέμα: "Διάχυση καλών πρακτικών και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση¨ σχολικής χρονιάς 2022-2023.. Επιθυμώντας να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν μέσα στα Νηπιαγωγεία μας και μέσα στα πλαίσια της ανταλλαγής, της συνεργασίας και της διάχυσης ιδεών ανάμεσα στις/στους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειάς μας, προτιθέμεθα να δώσουμε το βήμα σε Νηπιαγωγούς να παρουσιάσουν την ανάπτυξη των παιδαγωγικών θεμάτων που υλοποιήθηκαν στα νηπιαγωγεία τους, εξυπηρετώντας όλους τους παραπάνω λόγους.

Το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων παρουσιάζει τις καλές πρακτικές σχολικής χρονιάς 2022-2023:

Καλή πρακτική 1 :Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & το τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας, συμμετοχή  του 11ου Νηπιαγωγείου στην Ημερίδα Διατροφής  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων & της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας. Προβολή power point.

Στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού της  Σχολικής μας Μονάδας υλοποιήσαμε το  σχέδιο δράσης Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού από το πρώτο σχολείο των παιδιών τo Νηπιαγωγείο:

 Καλή πρακτική 2: Συμμετοχή στον διαγωνισμό Bravo schools - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο,  η πρωτοβουλία Bravo schools στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλή πρακτική 3: Συμμετοχή του σχολείου  στο μαθητικό διαγωνισμού «Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Προβολή βίντεο συμμετοχής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 από τις 09:00 έως τις 13:00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Ευχαριστούμε πολύ την Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Ευανθία Κοτρώτσιου για την τιμή που μας έκανε και την ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, τις πολύτιμες συμβουλές της όλα τα χρόνια που είναι δίπλα μας!!!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα:

Δείτε εδώ τη δημοσίευση στην εφημερίδα Έρευνα.