11nip

Το 11ο Νηπ/γείο γνωρίζοντας ότι η προσχολική αγωγή βάζει τα θεμέλια σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία στην οποία οι εμπειρίες έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας  του παιδιού, την εξέλιξη της μαθησιακής του ικανότητας και γενικότερα στη δυνατότητα του ατόμου να πορεύεται στη ζωή με δύναμη και γνώση, έχει συγκεκριμένο όραμα, θέτει στόχους, χαράζει πορεία στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.

Ο στόχος του Νηπιαγωγείου μας είναι η ισόρροπη και ολόπλευρη ψυχική, σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού καθώς και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων του, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ακέραιης προσωπικότητας, απαλλαγμένη από φόβους και αναστολές, προικίζοντας ταυτόχρονα το παιδί μα αυτογνωσία, πειθαρχία, θάρρος και κριτική σκέψη.

Προετοιμάζουμε το παιδί για την είσοδό του στο Δημοτικό Σχολείο θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία του παιδιού, καθώς πολλά από τα εργαλεία μάθησης, όπως η συγκέντρωση, η μνήμη, οι μέθοδοι έρευνας είναι επίκτητα και από την προσχολική ηλικία μπορούν να καλλιεργηθούν σωστά με τα κατάλληλα ερεθίσματα. Επίσης η συνεχής αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός, ο εξοπλισμός με σύγχρονα μέσα, καθώς και ο καλλωπισμός του Νηπιαγωγείου είναι στόχος διαρκής και ανεξάντλητος για εμάς!

 Την τελευταία πενταετία η Προϊσταμένη με την στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνεργασία με τους γονείς, το Δήμο, την τοπική και όχι μόνο κοινωνία κατόρθωσαν να αναμορφώσουν το Νηπιαγωγείο. Μερικά από τα επιτεύγματά μας είναι ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά του Σχολείου, ο καλλωπισμός του προαύλιου χώρου με γκαζόν, αυτόματο πότισμα, ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, εξοπλισμός του Νηπιαγωγείου με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας, αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης και το σπουδαιότερο η αλλαγή του συστήματος θέρμανσης του Σχολείου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 11ου Νηπιαγωγείου θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα Σχολείο σύγχρονο, χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα Σχολείο που οι μαθητές χαίρονται να φοιτούν, ένα Σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, τις ικανότητές τους, ένα Σχολείο που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ένα Σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς!

 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την παρουσίαση