Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται στις 06/02/2024 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή συμμετέχει το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.

Μιλήσαμε στους μαθητές και μαθήτριές μας  για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δημιουργήσαμε το δικό μας μήνυμα: «Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια, προσέχουμε, είμαστε ενημερωμένοι, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»!!

«Ακολούθησε τους κανόνες ασφαλείας για να βαδίσεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»!!

20240130 104246

Το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων έκανε εγγραφή ως υποστηρικτής της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου.

Δείτε εδώ το Νηπιαγωγείο μας στο χάρτη των υποστηρικτών SID 2024