Συμμετοχή στον Μαθητικού Διαγωνισμό με τίτλο: «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Συμμετοχή στον Μαθητικού Διαγωνισμό με τίτλο: «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» για το σχολικό έτος 2023-2024. Δημιουργούμε ένα κόσμο χωρίς ανισότητες.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson - αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.  

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες μας για τους Παγκόσμιους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουμε τους Ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030. Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες γίνονται όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση & ενεργοποίηση των μαθητών γύρω από τις έννοιες της ατομικής και συλλογικής Υπευθυνότητας και του Ενεργού Πολίτη με βάση τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Φέτος συμμετέχουμε με ένα εκπληκτικό έργο, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο: «Το παγκάκι της φιλίας του 11ου Νηπιαγωγείου. Όλοι μαζί, όλοι μαζί κι ας είμαστε διαφορετικοί. Κανένα παιδί δεν είναι μόνο του στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων»!! Οι μικροί μαθητές/τριες μας εργάστηκαν με άφθονο ζήλο και όρεξη για να τα καταφέρουμε !!

Δείτε τη συμμετοχή μας στο παρατηρητήριο όπως έχει ανεβεί πατώντας εδώ.

Θα ακολουθήσει ψηφοφορία στέλνοντας στους γονείς και κηδεμόνες το σύνδεσμο για ψήφο! Στηρίζουμε όλοι τα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου με την ψήφο μας!! Καλή μας επιτυχία!!!!!

Η παρουσίαση των καλύτερων προγραμμάτων και δημιουργιών και η ανάδειξη θα πραγματοποιηθεί σε ετήσια εκδήλωση και από τα ηλεκτρονικά & τα Μέσα δικτύωσης του φορέα διοργάνωσης. Οι συμμετοχές όλων των σχολείων αναρτώνται στη διεύθυνση www.bravoschools.gr