σταμάτησε το Bullying

 

 

 

 

 Συμμετοχή στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων συμμετέχει στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που οργανώνει το Χαμόγελο του παιδιού ενάντια στη βία & στο σχολικό εκφοβισμό.

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και το "YouSmile" πραγματοποιεί την σχολική δράση "Μίλα Τώρα". Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

​Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7).

Η εκδήλωση περιστατικών βίας και εκφοβισμού αποτελούν πλέον ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλα τα σχολικά περιβάλλοντα. Οι επιπτώσεις του φαινομένου είναι ποικίλες, σοβαρές και μακροχρόνιες και αφορούν τόσο τα παιδιά που θυματοποιούνται, όσο και τα παιδιά θύτες.

Το Νηπιαγωγείο, δυστυχώς, δε μένει ανεπηρέαστο από συγκρούσεις και περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Γι αυτό κι εμείς ως σχολείο οργανώνουμε κάθε χρονιά μια σειρά δράσεων ευαισθητοποιώντας τους μικρούς μαθητές μας ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό .Ο σκοπός & ο στόχος μας είναι να κατανοήσουν τα παιδιά απ’ το Νηπιαγωγείο ότι ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός σε καμία περίπτωση, Χτίζοντας σχέσεις αλληλοκατανόησης, αλληλεγγύης, συνεργασίας, φιλίας μεταξύ των μαθητών/τριών μας δημιουργούμε το κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον στο οποίο δε μπορεί ν’ αναπτυχθούν φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Δείτε εδώ την συμμετοχή του Νηπιαγωγείου!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας για το εξαιρετικό αυτό έργο!!!